Mot huset fra hagen

Villa Lilleborg ble påbegynt i ca.1862. Huset ble bygd i flere etapper, i 1892 fikk huset den formen det har i dag. I 1900 overtok blomsterhandler Oswin Lissey og fru Ella. De var de siste eierne før kommunen overtok i begynnelsen av 1960 årene. I 1973 tok Bekkelaget Vel og Ormøya menighetsråd initiativ til å disponere huset som samfunnshus. Ti lokale foreninger dannet et andelslag i juni1976. Andelsforeningen bidro og bidrar med dugnadsarbeid.

Huset åpnet dørene for sitt første arrangement i 1977. Huset ble erklært verneverdig av byantikvaren i 1976, og restaurering av huset foregikk i samarbeid med han. Villa Lilleborg var et herskapshus. Man spiste middag i spisestuen eller på glassverandaen, og trakk seg tilbake til salongen eller tårnværelse etter middag.

I hagen dyrket blomsterhandler Lissey blomster til foretningen sin i Kristiania. Det var ansatt heltids gartner og hagen var så fin og velfrisert at selv plenen var forbudt lekeområde. Dagens gjester kan benytte den store og nydelige opparbeidede hagen. Det hører også badehus, båthus og strandlinje med til eiendommen.

© Copyright VillaLilleborg - Designed by Pexeto